De Denim Jacket 

Waarom De vintage Denim Jacket nooit uit stijl raakt?

 

Ik weet nog dat mijn vader vroeger (25 jaar geleden) mijn kleine denim jasje aandeed en me naar school stuurde. Toen vond ik het niet zo speciaal maar als ik nu foto’s terugzie van mezelf als kind in een denim jasje denk ik, damn ik was echt een stylish kind. Toen ik wat ouder was wilde ik er weer een hebben dus ik checkte mijn ouders hun kledingkast. Maar helaas waren ze weggedaan. Dus ging ik bij een thriftstore een vintage denim jacket scoren want Ik wilde er namelijk perse zo een als die ik vroeger aankreeg.


Waar komen Denim Jackets vandaan?


Vele denim jackets die nu in vintage winkels hangen komen uit de jaren 80/90. Dat zegt iets over de kwaliteit want een en denim as gaat al snel 30/40 jaar mee. De eerste denim jack werd gemaakt in 1925 door Lee Jeans. Maar de eerste denim werd geproduceerd in Nimes in Frankrijk. Daar komt ook het woord Denim vandaan: “De Nim” wat betekent uit Nimes. De Engelse wisten niet zo goed hoe ze dat moesten schrijven. vandaar “Denim”. 


Een tijd later werd het razend populair in Amerika nadat Levi & Strauss een winkel opende. Die ken je natuurlijk van de de populair Levi’s 501 denim jeans en de Levi’s denim jacket. Zij begonnen duurzame en stevige broeken te maken voor goudzoekers. Zij zorgden ook voor de eerste massaproductie van de Denim stof. Vanaf dat moment is denim flink gegroeid in populariteit en in de 70’s 80’s en 90’s bereikte het echt een hoogtepunt. Sindsdien is het niet meer uit het modebeeld te denken. 


Kwaliteit van Denim Jassen


De kwaliteit van vintage denim jassen is echt lijp. Dat komt door de manier waarop ze toen werden geproduceerd. Met het oog op kwaliteit en duurzaamheid,  dus dat ze lang mee konden. Tegenwoordig wordt er vaak geproduceerd met het oog op zo veel mogelijk verkopen en zo snel mogelijk produceren. Dat neemt van de kwaliteit af. Hierdoor worden vintage denim jassen steeds populairder om aan te schaffen. Dat kan natuurlijk bij ons!


Button naar assortiment 

https://throwbackclassics.com/collections/vintage-denim-jack


Waarom een vintage Denim Jack?


Als jij een vintage lover bent dan mag dit item gewoon niet aan je garderobe ontbreken. Niet alleen als vintage lover maar ook voor alle serieuze fashion liefhebbers. Sinds de Denim jack populair werd is hij eigenlijk nooit meer verdwenen en ook nu is hij weer extra populair. De kwaliteit is top, Je kunt hem met bijna alles combineren en als je het aandurft kun je zelfs double denim gaan. Dus een denim jacket met denim jeans combineren. 


Hoe stijl je een vintage Denim Jacket met je outfit?


Denim Jackets verschillen in stijl per tijdsperiode in de 80’s hadden ze wijde onderarmen en in de 90’s hadden ze een oversized straight fit. In Y2k zag je voor vrouwen veel gecropt en voor mannen werd het wat strakker. Zoek eerst voor jezelf uit welk stijltje je het meest bij jou vind passen. 


Ze zijn voor elk seizoen want in de zomer kun je hem als avond jasje gebruiken, in de herfst over je trui of turtleneck heen, in de lente als lente jasje en in de winter met een cozy gebreide trui eronder. Zelf stijl ik het vaak met Beige of Bruine jeans. Meer denim jack outfits ontdekken? Check onze pinterest!


https://nl.pinterest.com/throwbackvintagestore/


     


Hoe kan het dat jij nog geen vintage Denim Jacket bezit? 


Ik hou echt van 90’s stijl qua fashion dus de laatste jaren heb ik 4 vintage denim jackets aangeschaft. In mijn opinie moet je een Levi’s, een Mustang, een Lee en een Wrangler in je kast hebben hangen. Het liefst in de volgende kleuren: Licht blauw, Zwart, Donkerblauw en een Beige of witte. Ze houden me warm in elk seizoen en als ik ze draag krijg ik bijna altijd de vraag:” waar heb je die gehaald dan?”. Het is een goede investering want ze gaan lang mee, zijn fashionable en makkelijk om te combineren. Als je er nog geen hebt of er gewoon nog een wil :) check dan op onze website onze collectie. Deze wordt elke wekelijks aangevuld. 


Button naar assortiment 

https://throwbackclassics.com/collections/vintage-denim-jack